آشپزی ایرانی

۱۷ مطلب در مرداد ۱۳۹۴ ثبت شده است

نکات ریز جالب و خواندى در آشپزی ؛


 _ برای اینکه برنج به ته دیگ نونی قابلمه مون نچسبه روی نون رو باید کمی خیس کرد .




 _ برای اینکه برنجمون خوب قد بکشه تو لحظه های آخر که میخوایم آبکشش کنیم یک لیوان آب سرد بهش اضافه کنید.




 _ برای اینکه قورمه سبزی مون خوب روغن بندازه و به اصطلاح روغن سبز تیره پس بده وسطای پختن خوروشت یک قاشق شنبلیله که خیلی خوب سرخ و خشک شده بهش اضافه کنید.




 _ برای اینکه پوست بادمجان های کبابی مون زود و بدون دردسر کنده بشه بعد از کباب شدن اونهارو تو یه نایلون بندازید تا چند دقیقه بمونه اونوقت براحتی پوستشون کنده میشه بدون اینکه گوشت بادمجون اسیب ببینه.



 _ برای اینکه لوبیا پلو عطر و بوی خوبی بگیره آخرای پخت موادش یک قاشق مربا خوری پودر گل سرخ اضافه کنید بهش.




 _ برای اینکه یه قیمه خوشمزه داشته باشید آخرای پخت خورشت چند قطره گلاب اضافه کنید بهش و بلافاصله زیرشوخاموش کنید.




 _ برای اینکه شیر برنجتون خوشمزه تر بشه برنجو با شیر خیس کنید.




 _ برای اینکه ماکارونی و لازانیا بهم نچسبه و خوشرنگ بشه تو آبش کمی زرد چوبه اضافه کنید.



 _ برای اینکه بفهمید تخم مرغ هاتون خوب آبپز شده یا نه بچرخونیدش اگه چرخید خوب پخته اگه نه که نپخته

ترفندهای سرآشپز !



 _ برای خوشمزه تر شدن قرمه سبزی یک ساعت مونده به سرو توش رب انار بریزید




 _ برای خوشمزه تر شدن کتلت تو موادش زیره و پودر آویشن بریزید.


 _ برای اینکه پنیر پیتزاتون خوب کش بیاد قبل از اینکه پیتزا رو داخل فر بزارید روش آب اسپری کنید .


 _ برای اینکه آش رشته لعاب داشته باشه و خوشمزه تر بشه کمی بلغور گندم همراه حبوبات خیس کنید و با هم بپزید .




 _ برای برداشتن ترشی از ظرف ترشی از ملاقه استیل استفاده نکنید چون باعث میشود ترشی زود خراب شود .


 _ اگر میخواهید پیتزا یا بعضی از غذاهاى خمیرى که داخل فر طبخ میشود لطیف تر شود هنگام پخت داخل فر یک ظرف آب جوش قرار دهید .




 _ برای تازه ماندن برنج پخته در یخچال،یک تکه نان روی آن قرار دهید.



 _ برای ترد شدن گوشت

روی همه قسمت های آن مخلوطی از سرکه و روغن زیتون بمالید و بگذارید بماند ، سپس بپزید .




 _ برای بهتر رنگ دادن زعفران :

هر مقدار زعفران ساییده شده یا حتی نسابیده را در ظرف مورد نظر ریخته و روی آن یک تکه یخ بگذارید تا در دمای اتاق یا آشپزخانه یخ آب شود نتیجه را خواهید دید . با این روش ماندگاری رنگ و بو و طعم آن بمراتب بیش از دم کردن آن با آب داغ هست .




_ خانمهای کدبانو به نزدیک ترین سوپرمارکت بروید  و یک بسته جو پرک بخرید بعد بیاین خونه و آن را آسیاب کنید حالا ما چی داریم ؟ 

پودر جو 

بعد توی هر خورشتی که پختین نصف قاشق غذا خوری یا حتی یه قاشق غذاخوری بریزید .

اول : آب خورش غلیظ میشه 

دوم: اصلا و ابدا روی طعمش تاثیری نداره 

سوم: 

موهاتون پر پشت می شه و تمام ویتامین های گروه b  هر روز به بدنتون می رسه 

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۱ مرداد ۹۴ ، ۰۵:۴۳
somaye sajadi

روش تهیه اسلایس پسته

 

 

مواد لازم :

کره ذوب شده ۱۸۵ گرم

آرد ساده ۳۰۰ گرم

شکر (کالستر شوگر) ۱۵۰ گرم

پسته خرد شده ۱۵۰ گرم

 یک عدد تخم مرغ کامل، و۱ عدد زرده 

کره ۶۰ گرم

عسل ۵ قاشق غذاخوری

خامه ۲/۱پیمانه

شیر عسل ۴/۱پیمانه

طرز تهیه :

آرد و کره و شکر را مخلوط می کنیم مواد را داخل قالب ۳۰×۲۰ که قبلاً کف آن کاغذ مومی قرار داده ایم می ریزیم و به مدت ۲۵ دقیقه داخل فر با دمای متوسط قرار می دهیم . بعد از سرد شدن مواد روی  آن را ( که تهیه ی آنها را در ذیل توضیح داده ام)  رویش پهن می کنیم و می گذاریم کاملاً سرد شده و ببندد و بعد برش می زنیم.

طرز تهیه روی شیرینی :

شیره و کره و عسل داخل ظرفی می ریزیم و به مدت ۱۵ دقیقه روی حرارت کم می گذاریم و در آخر خامه را اضافه کرده و هم می زنیم و از روی حرارت برمی داریم روی شیرینی پهن می کنیم و پسته روی آن می پاشیم.

خ

کرم شکلاتی ؛


شیر ۱پیمانه زرده تخم مرغ ۱عدد نشاسته ذرت ۱ق س شکلات ۳۰گرم خامه۵۰گرم پودر ژلاتین ۱ق س شکر ۲\۱پیمانه پودر کاکائو ۱_ق س 

پودر ژلاتین رو در اب سرد پاشیده روی بخار کتری میزاریم 

نیمی از شکر و زرده رو میزنیم تا کشدار بشه شیر نشاسته و پودر کاکائو و بقیه شکر رو مخلوط رو حرارت ملایم هم میزنیم غلیظ بشه زرده رو با سرعت ریخته و مخلوط میکنیم شکلات رو اضافه میکنیم بعد که ذوب شد حرارت رو خاموش میکنیم و خامه رو اضافه میکنیم ودر اخر ژلاتین شفاف رو می ریزیم و مخلوط می کنیم سپس می ریزیم تو ظرف سرو میزاریم یخچال ببنده.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ مرداد ۹۴ ، ۲۱:۳۸
somaye sajadi

 


 


چشم شتر مرغ از مغز آن بزرگتر است اما جالب اینجاست که مغز شتر مرغ در درمان آلزایمر مؤثر است و قرنیه ی چشم آن را می توان به چشم انسان پیوند زد .

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ مرداد ۹۴ ، ۲۱:۱۰
somaye sajadi
  • توصیه ناب تغذیه ای از امام رضا (ع)
  • کسانی که به ضعف حافظه دچارند، بهتر است همه روزه هفت مثقال کشمش سیاه، ناشتا بخورند و نیز سه تکه زنجبیل که در عسل خوابانده اند (زنجبیل پرورده) با کمی خردل ضمن غذای روزانه خود بخورند.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ مرداد ۹۴ ، ۱۳:۵۶
somaye sajadi

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ مرداد ۹۴ ، ۰۱:۵۰
somaye sajadi

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ مرداد ۹۴ ، ۰۱:۴۵
somaye sajadi
۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ مرداد ۹۴ ، ۰۰:۲۴
somaye sajadi


جوجه کباب متفاوت کشمیری؛


چرا همیشه که حرف از کباب کردن جوجه می افتد، آقایان باید دست به کار شوند؟ یکبار هم جوجه کباب خانومانه بخوریم. قرار است یک جوجه کباب متفاوت با سس متفاوت تر از همیشه درست کنیم، یک جوجه کباب متفاوت و خوشمزه که خیلی هم زود درست می‌شود.


مواد لازم برای 3 نفر


600 گرم مرغ بدون استخوان ( سینه یا فیله )

2/1 ق چ پودر زیره سیاه

2/1 ق چ پودر فلفل قرمز

2/1 ق چ پودر فلفل سیاه

2/1 ق چ پودر سیر

1 پیمانه ماست سفت و پرچرب


مواد لازم برای تهیه سس


1 عدد پیاز کوچک (ریز شود)

1 عدد فلفل دلمه ای متوسط (ریز شود)

2 ق س آب لیموی تازه

2 عدد هل سبز با پوست

4 عدد گوجه فرنگی (بدون پوست ریز شده)

100 گرم پنیر

3 ق س گشنیز خرد شده

2/1 ق چ زیره سیاه

نمک و فلفل به مقدار کافی

 روغن به میزان لازم

3 عدد سیخ چوبی


طرز تهیه:


1. ابتدا مرغ را به تکه های بزرگ برش بزنید و در ظرفی در دار بریزید. ادویه ها و ماست را اضافه کرده ، در ظرف را بسته و به مدت 12 ساعت در یخچال بگذارید.


2.  در تابه ای کمی روغن بریزید. پیاز و فلفل دلمه ای را در تابه ریخته، تفت دهید. هل را با پوست به مواد اضافه کرده و سپس گوجه فرنگی ، آب لیموی تازه  زیره سیاه و گشنیز را داخل تابه ریخته و خوب هم بزنید. 


3. حالا حرارت را کم کنید تا جایی که آب گوجه فرنگی کم شده و به خورد مرغ برود. حرارت را خاموش کرده و مرغ ها را از داخل سس بیرون آورده و به سیخ بکشید. آنها را داخل تابه ای جداگانه با کمی روغن سرخ کنیدتا طلایی و پخته شود. 


4. مرغ های پخته و سرخ شده را داخل ظرف مورد نظر گذاشته، روی آن سس گوجه مانده در تابه را بریزید. در آخر پنیر ریز شده را به آن اضافه کنید. غذا آماده سرو  است.


۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۳۰ مرداد ۹۴ ، ۰۰:۰۶
somaye sajadi

طرز تهیه شهد نبات:

 برگ نعناونبات رو درون یه بطری شیشه ای قرار دهید ( به صورتی که یه لایه نبات و یه لایه برگ نعنا به همین ترتیب درون شیشه را پر می کنید و درب آن را می بندیدو. شیشه. رابیست روز جلوی آفتاب بذارید، ازش یه شهد غلیظی بدست میاد که واسه عفونتهای زنانه ونفخ خیلی خوبه.شهدشو بریزید تو یه شیشه وبزارید تو یخچال هر وقت خواستید یه ذرشو بریزید تو لیوان وروش آب بریزید وبخورید.

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ مرداد ۹۴ ، ۲۱:۰۹
somaye sajadi

۰ نظر موافقین ۰ مخالفین ۰ ۲۹ مرداد ۹۴ ، ۱۸:۵۲
somaye sajadi